A Velence Sóhajok hídja története

| By administrator | Filed in: Utazás.
Velence Sóhajok hídja

Velence Sóhajok hídja

Kevés olyan hely van a világon, mint az olaszországi Velence. Tulajdonképpen az egész város egy lagúna közepére épült és a házak cölöpökön állnak. Az utcákat víz borítja, így autók helyett csónakokkal közlekednek a lakók és a turisták.

Rengeteg embert vonz a város, hiszen látványosságokban nincs hiány. A Velence Sóhajok hídja az egyik leggyakrabban látogatott hely a városban. A Dózse-palota és a valamikori börtön között átívelő hídnak igazán különleges története van.

Ezen a hídon kísérték át az elítélteket a bíróságról a tárgyalás után a börtönbe. A történet szerint, hallani lehetett a rabok sóhajait, amikor áthaladtak a hídon, hiszen tudták, hogy jó ideig nem látják ismét a várost és a kék eget, de most még vethetnek rá egy pillantást. A Velence Sóhajok hídja Lord Byrontól, a híres angol költőtől kapta a nevét.

Ő nevezte így először a város egyik legfontosabb látványosságát, de rövid időn belül elterjedt a köztudatban. A Velence Sóhajok hídja valamikor az 1600-as évek elején épült, pontos adatokat a szakértők sem tudtak megállapítani.

Print Friendly, PDF & Email

Címkék: ,