Az egészséges táplálkozás alapelvei

| By administrator | Filed in: egészség.
Táplálkozzunk egészségesen!

Táplálkozzunk egészségesen!

Nyilvánvalóan minden ember tisztában van azzal, hogy az egészségtelen, helytelen táplálkozás milyen mértékű következményeket vonhat maga után az egészségre nézve. Ezért érdemes arra törekedni, hogy eleget tegyünk az egészséges táplálkozás szabályainak, hiszen ennek köszönhetően, egy sokkal kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet élhetünk. Érdemes ezért foglalkozni a helyes táplálkozás megértésével és elsajátításával is, hiszen ezáltal sokat tehetünk annak érdekében, hogy egészségesen élhessünk.

Tehát, érdemes változatosan étkezni, minél többféle alapanyagból elkészíteni az ételeket, hiszen így biztosak lehetünk abban, hogy a szervezetünk minden szükséges tápanyagot meg fog kapni. Érdemes odafigyelni arra is, hogy kevés zsíros ételt fogyasszunk. Így a főzések során inkább margarint vagy olajt használjunk. Ugyanígy érdemes kerülni a rántás alkalmazását is az ételek elkészítésénél. Fontos, hogy kevés sót használjunk az ételek elkészítése során, utólag se sózzunk, helyette próbáljunk meg minél változatosabb fűszereket használni az ételek elkészítése során. Mellőzzük az édes ételek, sütemények fogyasztását, a kávé illetve a tea édesítésére is érdemes alternatív megoldásokat keresni a cukor helyett.

Fogyasszunk minél több tejterméket, naponta legalább fél litert, persze itt is érdemes a zsírtartalomra odafigyelni. Rendszeresen együnk gyümölcsöt és zöldséget, valamint köretként is inkább burgonyát, párolt zöldségeket válasszunk rizs és tészta helyett. Fontos a napi többszöri étkezés, ami ne legyen túlságosan bőséges, inkább többször és kevesebbet fogyasszunk.

Print Friendly, PDF & Email

Címkék: ,