Az egyiptomi ékszerek rövid története

| By administrator | Filed in: Szolgáltatás.

Egyiptomi ékszerek

A mai trendeket követve láthatja, hogy egyre divatosabbá váltak az egyiptomi hatású ékszerek. Ezért, bár a magyar kultúrára elég sok a kevésbé jellemző darab, mégis egyre több fiatal nő választja, a különlegességük miatt.

Ezekkel is gyakorolják az önkifejezést, de akkor is jó mellettük dönteni, ha egyszerűen csak szeretne egy unalmasabb, egyszerű blúzt feldobni vele. Az egyiptomi férfiak és nők egyaránt hordtak ékszereket, fülbevalókat, homlokpántokat, bokapereceket, medálokat, amelyekkel rendszerint a társadalmi státuszukat fejezték ki.

Ezekre a darabokra az a jellemző, hogy motívumaikat mindig a mitológiából és a vallásból merítik, ugyanakkor nagyon sokszor a növény- és állatvilág is inspirációként hat a kivitelezésre, például a lótusz-motívumnál, az ureuszi kígyónál vagy a keselyűs ábrázolásoknál.

A síkszerű hatás és a színek harmonizálása mindig is része volt a sajátos egyiptomi ékszereknek. Talán éppen ebben rejlik nagy sikerük, amelyek szinte semmit nem veszítettek az értékükből a fáraók ideje óta.

Print Friendly, PDF & Email

Címkék: ,