Az önterülő aljzatkiegyenlítő becsapós neve

| By administrator | Filed in: Szolgáltatás.

Nem egyszerű dolog a parkettázás

Néha találkozhatunk olyan termékekkel, amiknek a neve meglehetősen félrevezető. Az egyik ilyen az önterülő aljzatkiegyenlítő, ami bizony sok embert becsaphat. Talán első hallásra sokan gondolják azt, hogy az ember összekever bizonyos anyagokat, majd azt kiönti és többé hozzá sem kell nyúlni, mert az majd magától eligazodik.

Ennél már csak az a rosszabb, amikor olyanok is úgy gondolkodnak erről, akik szakembernek nevezik magukat és állítólag már több éve dolgoznak ebben a munkakörben. Azonban az önterülő aljzatkezelő rendkívül igényes munkát követel, ugyanis precíz kiöntéssel kell elhelyezni az aljzaton, majd pedig úgy elegyengetni, hogy az vízszintes felületet eredményezzen. Az egészben talán a legnehezebb, hogy minderre egyetlen lehetőség van, ugyanis ha egyszer a mester elrontotta, vagyis néhol csak pár milliméterrel is kevesebb vagy több önterülő aljzatkiegyenlítő kerül és úgy szárad meg, annak súlyos következményei lesznek.

Mindenekelőtt az, hogy erre az egyenetlen felületre rakják majd rá a parkettet, ami néhány hónap után elkezd recsegni-ropogni, és ezt a hibát majd ki kell javítani, vagyis az egészet újra kell kezdeni.

Print Friendly, PDF & Email

Címkék: ,