A HJO Ügyvédje

Fontos közlemény!

Tisztelt látogatónk!

A HJO ügyvédje rovat, mint archívum továbbra is elérhető, azonban a továbbiakban új jogi kérdésekre itt már nem tudunk válaszolni.

Egészségüggyel kapcsolatos kérdéseiket új oldalunkon, a Webpanaszkönyvben (www.webpanaszkonyv.hu) tehetik fel.

Természetesen a Házi Jogorvos oldalak továbbra is elérhetőek maradnak.

Az esetleges kellemetlenségért szíves elnézését kérjük, és egyben köszönjük megértését.

Üdvözlettel:

Házi Jogorvos Szerkesztősége

WEBPANASZKÖNYV

ImageTisztelt Olvasóink!
A Házi Jogorvos HJO Ügyvédje rovata 2009. szeptember 16-ával elköltözött a www.webpanaszkonyv.hu portálra.
Tovább

Rendelési idő jeligére
“Azt szeretném megtudni, hogy tehetnék-e valamit azért, hogy a háziorvosom néha délutánonként is rendeljen? Nem tudok a munkából kimaradni ( ő pedig nem szeret egy napos táppénzre venni) ha bármilyen ügyben fel kell keresnem. Nem mindig olyan betegséggel fordul az ember orvoshoz, amihez több napos táppénz kellene. Mivel állandóan délelőtt dolgozom, megoldhatatlan, hogy felkeressem, pl. vérnyomásgondommal.”
Tovább

Állami támogatású tápszer reklámjam jeligére
„Milyen feltételek mellett lehetséges reklámozni államilag támogatott (ám nem vényköteles) gyógyhatású készítményt?”
Tovább

Ápolási igazgató jeligére
„Szeretném megtudni azt, hogy önkormányzati tulajdonú kórházban kötelező-e kiírni pályázatot az ápolási igazgatói állásra, vagy megbízással is betölthető. Ha ez alábbi törvény még hatályba van akkor kötelező?! 1992. évi XXXIII. törvény [A Törvény 20/B. § (1) bekezdéséhez, 22/B. és 23. §-ához]”
Tovább

Társasházi telek jeligére
„Szeretnék felvilágosítást kérni, hogy hogyan lépjünk tovább a mi ügyünkkel kapcsolatban, ahol lakom az egy 3 em. társasház amihez tartozik egy telek is, az lenne a problémánk, hogy a mellettünk lévő közétkeztetési cég évekkel ezelőtt önkényesen lekerített a társasháznak a telekrészéből és beépítette, a szabályozási keretterven is azt lehet látni, hogy az a telekrész amit lekerített az a társasház tulajdona, forduljunk bírósághoz vagy próbáljunk meg megegyezni peren kívül a céggel vagy esetleg jogosultak vagyunk-e kártérítést kérni a cégtől?”
Tovább

Résztulajdonosok jeligére

“Van egy ingatlan 5 fő résztulajdonossal és haszonélvezeti joggal. A haszonélvező lakja. Az édesanyámnak van 12/54 résztulajdona. Én mint a gyermeke az üres lakrészbe beköltöznék. Kell -e a résztulajdonosok engedélye az odaköltözésemhez? Egyúttal az egyik résztulajdonos az ingatlan felújításához anyagilag hozzájárult. Követelheti a költsége megtérítését? Amennyiben igen, teljes összegben vagy csak a tulajdonrész arányában ?”
Tovább

Lakáshitel jeligére

“A problémám a következő (röviden nehéz, már 3. éve húzódik): 2006-ban az ERSTE Banknál vettem fel majd 10 millió Forintnyi hitelt lakásépítésre. Mivel kockázatkerülő vagyok, forinthitelt szerettem volna felvenni, de mikor a szerződés aláírására került sor, kiderült, h. ez a konstrukció 2 évig svájci frankban (türelmi idő) van nyilvántartva, és ha én elszámolok mindennel, akkor váltják át forintba. rosszul esett, de belementünk, mivel az építkezés már azév augusztusában befejeződött, bíztunk benne,h. két év alatt bőven el tudunk számolni. Mégis 2006-ban és 2008-ban is akadályokba ütközött a hitelügyintézés, mindig vmi újat “találtak ki”, hogy akadályozzák az elszámolást. 2008. nyarán mégis sikerült a határidő előtt elszámolnom, megkaptam az utolsó részletet és vártam az átváltást, aminek az ügyintéző szerint rövidesen meg kellett volna történnie. 2009. januárjáig vártam, beadtam egy panaszlevelet a bank panaszkezelőjéhez. Ők újabb papír hiányát jelezték, amiről én addig nem is tudtam. Állásfoglalást kértek a refinanszírozó banktól (FHB), kiderült, nem kell az a papír, viszont minden eddigi beadott papírom aktualitását veszti az idő előrehaladtával. Jelenleg itt tartok, a bankban már nem bízok, elvárom, hogy a 2008 nyarán fennálló kondíciókkal váltsák át a hitelemet, hiszen nem miattam történt az elmaradás. Nem kívánom a lejáró papírok újbóli pótlását sem, hiszen már így is rengeteg pénzt öltem az ügyintézésbe. Nem tudom, honnan kérhetek segítséget, hova fordulhatok, és hogyan érhetem el, hogy lassan 3 év eltelte után rendbe legyen a banki hitelem.”
Tovább

Állásinterjú jeligére

„Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az állásinterjún kérhetik tőlem az előző munkahelyemről szóló dokumentumokat,igazolást, bármit amivel leellenőrizhetik, hogy az önéletrajzomban foglaltak igazak?”

Tovább

Labda jeligére
„Családi házban lakunk és négy gyermeket nevelünk, ebből három fiú. A fiúk természetesen fociznak is udvarunkon. Kérdésem a következő lenne, több éve, ha átesik a szomszédba a labda azt a “kedves” szomszéd elrakja mondván az az ő területe. Tényleg joga van ezt tenni? Ha nem, mit tehetnék? Tudom, hogy ez kis gond a szakmájában, de már 30-50 labdánk van nála, aminek jó része öt-hat ezer ft-os bőr foci és már bőven elrakott egy havi fizetésemet.”
Tovább

Lézer jeligére

“Lézeres kezelésen voltam, most már fél éve. Megégettek, az árát visszaadták a lézerezésnek, de kártérítést akkor nem kértem. Még most is ott a nyoma, maradandó heg keletkezett. Hogy kérhetnék kártérítést mi ennek a menete?
Ön vállal e ilyen ügyet és mik volnának ennek vonzatai?”

Print Friendly, PDF & Email