VEDD ÉSZRE ÉS SEGÍTS !!

2010 – A szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve

Emlékszem azokra az időkre, amikor ezt a szót leírni sem szabadott – lásd a SZETA (fiatalabbak kedvéért: Szegényeket Támogató Alapítvány, amelynek a működését betiltották) alapítóinak, tagjainak sorsát.Ma már címben is szerepelhet.

De nagyon sokat javult ezzel a szegények sorsa?

A szegénység definíciója: „Pénzhiány, továbbá a kulturális és társadalmi tőke hiánya, amely által az emberek olyan, tartósan fennálló hátrányos helyzetben vannak, amelyből saját erőből nem tudnak kikerülni.” (Wikipedia)

 

A fenti meghatározásból adódik, hogy – mivel a helyzet önerőből nem megszüntethető – eliminálása közösségi feladat. Ahhoz azonban, hogy a közösségen belül a háziorvosi praxisok feladatainak is meg tudjunk felelni, kicsit részletesebben meg kell ismerkednünk a szegénységgel.

Tisztelt Kollegák!
Kérjük, hogy a mellékelt kérdőív kitöltségével legyenek segítségünkre a szegénység és a kirekesztés elleni kűzdelem háziorvosi szolgálatokat érintő feladatainak áttekintésében.
A word ikonra klikkelve megjelenő kérdőív kijelölés és másolás funkcióval a word szövegszerkesztőbe beilleszthető és ott kitölthető.
2010. 10. 13.
Print Friendly, PDF & Email