Eredményes hajnövesztés vitamin segítségével

| By administrator | Filed in: egészség.

Gyulladáscsökkentő krém

Ha aktívan sportolunk vagy erős megterhelésnek tesszük ki az izmainkat, előfordulhat, hogy azok begyulladnak, ami nemcsak fájdalommal, hanem izommerevséggel is jár megnehezítve ezzel a mindennapjainkat és sokszor ellehetetlenítve a testmozgást, a fizikai munkát. Szerencsére az erre megoldást nyújtó gyulladáscsökkentő krém orvosi recept nélkül kapható és bármelyik gyógyszertárban megtalálható. A sérülések következtében fellépő helyi gyulladás tünetei a bőr kivörösödése, duzzanat megjelenése, mozgatásra és érintésre jelentkező fájdalomérzet. Amennyiben a fájdalomérzet elviselhető, enyhítésére jegelés, borogatás és felpolcolás mellett, gyulladáscsökkentő krém alkalmazása javasolt.

A súlyosabb baleseti sérülések, illetve krónikus izom- és ízületi megbetegedések esetén is segíthetik a gyógyulást, de ilyenkor mindenképpen fel kell keresni az orvost! A vény nélkül kapható gyulladáscsökkentő krém közül létezik több gyógynövényből elállított termék is, aminek hatása természetesen az adott gyógynövény fajtájától függ, ezeket pedig általában keringésfokozó, bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő hatóanyagok kombinációjából állítják elő.

Természetesen, a különböző gyógynövényekben találhatóak olyan vitaminok, amelyek segítségével a hajunk egészségét is visszanyerhetjük, sőt, ebben a hajnövesztés vitamin kitűnő társ. A csalán és a mezei zsurló forrázata magas kovasav tartalma révén, erősíti a hajszálakat, a kamilla pedig nyugtatja a fejbőrt. Ezeket nyugodtan lehet alkalmazni egyéb szerek mellett is, a hajmosás befejezéseként. Amennyiben, patikából szeretnénk vásárolni, keressünk olyan készítményeket, amelyekben megvannak a hajunk növekedéséhez szükséges tápanyagok!

A legfontosabb hajnövesztő vitamin között az A, a B, a H, biotin, illetve az E. A hajnövesztés vitaminok mellett, az ásványi anyagokon is múlik, ilyenek pedig a vas, a folsav, a magnézium, a cink és a szilícium. Ezek megtalálhatóak különböző étrend kiegészítőkben, tehát belsőleg is bevihetőek, nemcsak külsőleg. Mivel a hajnövesztés vitamin segítségével történik, igyekezzünk odafigyelni a változatos táplálkozásra is.

Print Friendly, PDF & Email

Címkék: ,