Hőcserélős ventilátor vásárlása profiktól

| By administrator | Filed in: Vásárlás.

Hőcserélős ventilátor

Napjainkban egyre többen döntenek házépítés mellett. Ez azért előnyös, mert a legkorszerűbb eszközöket lehet beszerelni a lakók komfortérzetének növelése érdekében. A hőcserélős ventilátor elsősorban a hűvösebb időszakban jön kapóra. Ilyenkor már nem szívesen nyitjuk ki az ablakot, hiszen a hideg levegő miatt dideregni kezdünk. Ráadásul, a fűtés is nagyon drága, éppen ezért inkább nem szellőztetünk. Azonban ez nem túl egészséges, mert az emberi szervezetnek szüksége van a friss levegőre.

A hőcserélős ventilátor ebben a helyzetben nyújt segítséget. A meleget nem engedi ki, ám ennek ellenére jobb minőségűvé tudja varázsolni a légteret. A beszerelése nem túl nehéz, ezért az építkezés során érdemes erre is gondolni. A falon kell lennie egy nem túl nagy átmérőjű lyuknak, amin keresztül átvezethetővé válik a hőcserélős ventilátor csöve. A készülék nem túl feltűnő és nem foglal sok helyet. Csendesen működik, tehát nincsen akadálya a mindennapi teendők elvégzésének. A keresztáramú hőcserélő hatásfoka igazán magas, éppen ezért a lakók nem az utcát fogják fűteni. Fontos kiemelni, hogy télen, a működés során kondenzvíz képződik. Ez először a gép aljába jut, majd belekerül az elvezető hálózatba. Amennyiben a légcsatornában víz bukkan fel, az rontja a hatásfokot. A Zehnder és a Paul keresztáramú hőcserélő gépei ezt úgy próbálják megakadályozni, hogy állandóan ügyelnek a légáramok milyenségére. Emellett a ventilátorok fordulata is módosulhat a probléma elkerülése érdekében.

Nem titok, hogy a beszerelés érdekében igen gondos tervezésre van szükség. Ebben az érdeklődők segítségére tud sietni a lakasszelloztetok.hu csapata. Ők már nagy tapasztalatot szereztek ebben a tekintetben, tehát érdemes hozzájuk fordulni. A keresztáramú hőcserélő karbantartása, illetve tisztítása sem ütközik akadályba a szakemberek nagy tudásának köszönhetően. Tehát új ház építése esetén mindenképpen érdemes elgondolkodni a készülék beszereltetésén, hiszen profi segítséget kaphat hozzá. Senki nem fogja megbánni, hogy végül a vásárlás mellett döntött.

Print Friendly, PDF & Email

Címkék: ,