Időnként a klíma szárítószűrő is cserére szorul

| By administrator | Filed in: Webáruház.

Klíma szárítószűrő

Ma már szinte minden járműben van klíma, ezért autótulajdonosként, illetve sofőrként jó tisztában lenni néhány ezzel kapcsolatos fogalommal. Igaz, hogyha gond esetében bevisszük a szervizbe az autót, akkor anélkül is megjavítják, hogy mi bármit is értenénk hozzá, de azért nem árt tudni, hogy miről van szó, ha például azt mondják, hogy klíma szárítószűrő cserére van szükség.

Különösképpen, ha úgy döntünk, hogy mi szeretnénk beszerezni, hiszen elég nehéz olyasmit megrendelni, amiről fogalmunk sincs, hogy miként néz ki és mire való. Tudni kell, hogy a klíma szárítószűrő felel azért, hogy ne kerüljön nedvesség a rendszerbe, ugyanis a víz és az olaj, valamint a fém keverékéből fluorsav vagy sósav jöhet létre, ami tönkreteheti az egész klímát.

Továbbá, a klíma szárítószűrő vonja ki a szilárd szennyeződéseket és még tárolótartályként is szerepet kap, mivel itt halad át a hűtőközeg. Ez az alkatrész is általában egyedi, ezért az autó márkájának és típusának megfelelően kell újat vásárolni. Tehát, ha klíma szárítószűrő rendelésére adjuk a fejünket, akkor feltétlenül meg kell adni ezeket az adatokat is.

Print Friendly, PDF & Email

Címkék: ,