Milyen a hatékony nyári gumi?

| By administrator | Filed in: Szolgáltatás.

Nyári gumi

Mindegyik, nyáron használatos gumi esetében megvannak azok a fontos tulajdonságok, amelyek sohasem hiányozhatnak. Egy korszerűbb nyári gumi irányíthatósága épp annyira lételeme a megbízhatóságnak, mint például a tapadás. Ez az adottság az abroncs azon képessége, aminek köszönhetően gyorsításkor és kanyarban az autó stabilan kezelhető marad.

A legfőbb előny itt, ha valóban jó nyári gumi fajtáról van szó, hogy nedves útfelületen az irányíthatóság, szerencsére, felerősödik, így az átlagos vezetők is megérzik, hogy valami más, jobb. Egyes abroncsokat kifejezetten sportos használatra, nagyon jó irányíthatóságra optimalizáltak. Például ilyen nyári gumi a Pirelli PZero, PZero Nero vagy a Sottozero.

Ezeket a gyártók azoknak ajánlják, akik nem félnek a nagy sebességtől, a kanyarokban sem szeretnek lassítani, illetve esős időben is szívesen hagyják a lábukat a gázpedálon. Nyilván a nyári gumi a száraz útfelületen, egyenes vonalban való fékezéskor is jó tulajdonságokkal kell rendelkezzen. Ellenkező esetben sokkal hamarabb történnek meg a kicsúszások, és nő a féktáv is.

Print Friendly, PDF & Email

Címkék: ,