A motorolaj csökkenti a surlódást

| By administrator | Filed in: Webáruház.

Motorolaj választék

Biztosan Ön is szeretné, hogy hosszú éveken át megfelelően működjön az autója. Ehhez nem kell más, csak némi odafigyelés és a motorolaj rendszeres cseréje.

Ha azt látjuk, hogy egy autó kipufogóján fekete füst jön ki, az rosszat jelent. Ennek az is lehet az oka, hogy a motorolaj már elhasználódott és cserére szorul. Amikor ilyen vészjósló jeleket tapasztal, akkor érdemes sürgősen szerelőhöz fordulni. Több alkatrész tönkremehet, hogyha elhanyagoljuk a motor kenőanyagpótlását. Sokkal költséghatékonyabb a rendszeres karbantartás, mint az állandó javítás. Előbb-utóbb tönkre fog menni végleg az autó és akkor már az eladása sem jelent megoldást.

Viszont, a motorolaj ápolja és hűti a motor alkatrészeit. Amikor a motor a teljesítménye csúcsán dolgozik, akkor nem jöhet szóba a túlhevülés, mert azzal hatalmas károsodást szenvedne. Ha a motorolaj megfelelően elvonja a hőt, akkor a kopás sokkal kisebb mértékben megy végbe, ezért az autó üzemanyag felhasználása is csökkenni fog, viszont a teljesítménynél növekedés érhető el.

Print Friendly, PDF & Email

Címkék: ,