Történjen meg gyorsan a szélvédő kavicsfelverődés javítás!

| By administrator | Filed in: Szolgáltatás.

Szélvédő kavicsfelverődés javítás

Bármennyire is figyelmesen közlekedünk, olykor megesik, hogy felcsapódik egy nagyobb ág vagy kisebb kavics, ami aztán egy elég szép ütődésnyomot hagy maga után. Ez még nem olyan súlyos, gondolhatnánk, és minden probléma nélkül hajtunk tovább. Sajnos azonban nem tudhatjuk, hogy az adott pontból, mikor indulnak ki repedések, ezért is nélkülözhetetlen a szélvédő kavicsfelverődés javítás. Az üvegfelület nemcsak egyszerűen a kilátást szolgálja, hanem merevítő szerepet is ellát a vázszerkezeten belül.

Ebből adódóan jelentős terhelés esik rá. Ha csökken az ellenálló képessége, akkor bármikor darabokra hullhat, ami jelentős kockázattal jár. A szélvédő kavicsfelverődés javítás tehát nem játék. Szerencsére nagyon gyorsan kivitelezhető a szerelés, amit profi szakemberek végeznek el, akár megadott helyszínre kiszállva is. Nekünk csupán annyi a dolgunk, hogy rövid időre nélkülözzük a járműt. A szélvédő kavicsfelverődés javítás egy jól bevált módszerrel történik és az eredményre garanciát is vállalnak a mesterek.

Ha az adott pontból, amit helyrehoztak a későbbiekben repedések indulnának el, akkor a munkálat összegét beszámítják a gyári vagy utángyártott szélvédő cseréje során. Úgy tartják, hogy 100-150 ezer kilométerenként megéri az elülső üveget újítani, hiszen erre esik a legnagyobb terhelés minden szempontból. Ha nem is látszik rajta a használat, az még nem jelent semmit, ugyanis a nagy sebességgel becsapódó porszemcsék hatására mikroszkopikus karcok és mélyedések keletkeznek, amik a fény beesése során szétszórják azt és nehezítik a kilátást.

A gyári vagy utángyártott szélvédő között egyszerű választani. Voltaképpen nincs nagy eltérés, mert a kocsik gyártásához is adott cégek tenderkiírás során nyerik el a jogot, így egy bizonyos terméket nagy tételben előállítva szállítják le. Ebből fakadóan, ha a későbbiekben cserére kerül sor, akkor a rendelés során pontosan azt a minőséget kapjuk, ami eredetileg is helyet foglalt az autóban. Ennyit tehát a gyári vagy utángyártott szélvédő dilemmájáról. Sokkal fontosabb az, hogy véletlenül sem felejtsük el azt cseréltetni, főként akkor, ha jól láthatóan is szükség van rá.

Print Friendly, PDF & Email

Címkék: ,