A természetes víznyerő helyek kiaknázása megfelelő gép erővel

| By administrator | Filed in: Szolgáltatás.
A természetes víznyerő helyeknek a felhasználása jól jön

A természetes víznyerő helyeknek a felhasználása jól jön

Az egyre szárazabb nyarak megkövetelik, hogy olyan intézkedéseket foganatosítsunk, amelyek valamilyen mértékű vízpótlást tesznek lehetővé. Amennyiben valamilyen mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozunk, vagy csupán a ház tájékán kertészkedünk, szükségünk lehet egy olyan forrásra, ahonnan rendszeres időközönként eléggé nagymennyiségű folyadékot tudunk kinyerni.

Egy régóta meglévő kút, egy kertvégi forrás, esetleg patak kiváló lehetőséget tudnak biztosítani. A feladatunk annyi, hogy olyan mélyedéseket alakítsunk ki, ahonnan könnyedén ki tudjuk nyerni a szükséges vizet. Egy kis gát felépítésével máris eléggé nagy felület alakul ki, hogy egy szivattyút elhelyezhessünk bele. Természetesen érdemes odafigyelnünk a hozamra és a rendszerességre.

Ha nem akarjuk teljesen kimeríteni a forrást, akkor jobban tesszük, ha alaposan kiszámoljuk mekkora kapacitással működő eszközt kell elhelyezni, hogy nekünk és a természetes forrásnak is jó legyen. Szerencsére az alkalmas készülékek nagyon egyszerűen beszerezhetőek, akár az internet segítségével is.

Print Friendly, PDF & Email

Címkék: ,