Porckorongsérv diagnosztizálása

| By administrator | Filed in: egészség.

Idegsebészeti magánrendelés a II. kerületben

Azt gyanítja, hogy esetleg porckorongsérve van és ez okozza fájdalmas tüneteit? A bizonytalanság helyett válassza az idegsebészeti magánrendelést a II. kerületben, s bízza rá magát a szakorvosra. A porckorongsérv diagnosztizálása nem jár ijesztő, vagy fájdalmas procedúrával.

Az orvos mindenek előtt megnézi, hogy hogyan ül, áll, járkál. Lényeges lehet, hogy milyen mozgási formákat végez, hogy pontosan hol érez fájdalmat. A doktor amennyiben úgy látja, hogy szükséges akkor képalkotó vizsgálatok segítségével még pontosabb leírást szerezhet az Ön állapotáról.

A röntgen, a CT, az MR vagy a myelográfia egyaránt alkalmas arra, hogy más aspektusból megközelítve, de bővebb információt adjon a porckorongsérv helyéről, súlyosságáról, az ízületek, izmok érintettségéről, illetve segítségükkel kizárhatók az egyéb megbetegedések.

A röntgenes képalkotás például utóbbira alkalmas, mivel a porckorongsérvről nem ad konkrét leírást, szemben az MR-rel, vagy a myelográfiával. Amennyiben tünetei arra utalnak, hogy valami nincs rendben mindenképpen forduljon orvoshoz, akár az idegsebészeti magánrendelésen a II. kerületben.

Print Friendly, PDF & Email

Címkék: ,