Még alig telt el egy hónap, Tóthné Libor Mária: Házi pékek alapkönyve című műve megjelenése óta és máris nagyon sok háziasszony, pék kedvence lett. Kiváló receptkönyv mindenki számára, a konyhában otthonosan mozgó házi pékektől a kezdő „konyhatündérekig”, hiszen a szerző az utóbbiakat megtanítja lépésről lépésre a kelt tészta fortélyaira, ugyanakkor a gyakorlott házi pékek is rengeteg recept közül választhatnak. Természetesen a szerző nem feledkezett meg a vállalkozó kedvű, folyton kísérletezőkről sem, hiszen számukra új finomságokat talált ki.
Szinte mindenki szereti a kelt tésztákat, most pedig a receptkönyv segítségével minden olyan finomságot megsüthetünk mi magunk is, amiket eddig a pékségből vásároltunk meg. A könyv különböző fejezeteiben részletesen megtalálható a kenyér, kalács, zsemle, kifli, fánk, pogácsa, különféle édesség és sósság elkészítési módja. A receptkönyv egyszerűen, világosan fogalmaz, hogy mindenki számára érthető legyen, mind az adagolás, mind az elkészítés, ugyanakkor természetesen mindenki beleviheti a saját ötleteit is, hiszen a sütés világa is határtalan.