
Sokáig a napraforgóolaj volt szinte az egyetlen növényi zsiradék, ami az átlagos konyhákban megfordult. Azonban, manapság már egyre több alternatívát próbálnak ki a hobbi szakácsok, illetve az egészséges étkezés hívei is.
A tökmagolaj ugyan már a népi gyógyászatban is ismert volt, de egészségmegőrző jellege leginkább csak az utóbbi években terjedt el a köztudatban. 100% természetes, hidegen sajtolt változatát önmagában is érdemes fogyasztani, ugyanis számos gyomor- és bélrendszeri probléma, valamint szív- és érrendszeri betegség esetén hozhat enyhülést.
Ugyanakkor, a tökmagolaj felhasználható salátákhoz, krémlevesekhez, süteményekhez, valamint zöldségek, savanyúságok is izgalmasabbá tehetők általa, sőt, még fagyival is mennyei ízeket varázsol. Ezt a kiváló alapanyagot megrendelheti a noanweb.hu weboldalon, ahol további érdekességekkel is megismerkedhet. A tökmagolaj mellett, mákból, mogyoróból és kendermagból készült olajokat is beszerezhet, amelyekről a termékleírásban érdekes információkat, felhasználási tippeket olvashat.